Як обрати запрошення на весілля і не попасти на шахраїв Yak obraty` zaproshennya na vesillya i ne "popasty`" na shaxrayiv?

Кожна наречена мріє про ідеальне весілля. Тому не дивно, що її бентежить кожна деталь цього великого свята. На перший погляд здається, що весільні аксесуари це те, що можна відкласти на потім, адже є купа майстрів які готові задовольнити будь-які забаганки клієнта.

Звичайно це правда, та є одне але: не усі майстри зможуть зробити те, що Ви хочете. Сьогодні зупинимось на найважливішому серед аксесуарів – запрошенні на весілля.

В даній статті мова йтиме про майстрів, що ведуть свою діяльність в межах інтернет простору (мають свою сторіночку в соцмережах, блог  чи власний сайт). Обираючи такого майстра, перед замовленням наречена хвилюється за те, щоб її не обманули. Як мінімум не викрали кошти, або як максимум зробили абсолютно не схожі з фото запрошення.

Тому, за допомогою моїх порад Ви легко зможете зрозуміти «who is who?».

Альбом «Зразки з інтернету» або «Можу повторити»
Це найпоширеніший фактор, на який купуються наречені. Альбом в якому 70-200-300 фото найрізноманітніших запрошень, усі фото різняться між собою але такі гарні, що очі розбігаються.



 Коли Ви робите замовлення одного з таких запрошень, Ви дуже ризикуєте. Не кожна майстриня може знайти аналогічний картон, мереживо, стрічку, брошку і т.д. В більшості випадків все заміняється аналогами (гіршими або кращими) і тоді запрошення має інший вигляд.

Що робити в такому випадку? Попросіть майстриню зробити пробний зразок у Вашому кольорі, з Вашим текстом та враховуючи усі побажання. Таким чином Ви будете бачити те, що отримаєте після оплати. Якщо майстер відмовляється  – це причина до недовіри.

На цьому фото з права зразок з інтернету а з ліва його повтор.

То для чого ж тоді взагалі такий альбом? Майстри початківці (і я колись в їх числі) та майстри, що мають мало своїх робіт черпають ідеї з інтернет – ресурсів та кількістю вибору хочуть заманити до себе клієнта. В цьому немає нічого поганого, адже майстер не може повторити всі 300 фото з альбому, зфотографувати і виставити. З роками з’являться свої роботи і зображення з інтернету поступово зникнуть.

Копірайти або «це моя робота».
Кожен поважаючий себе майстер має свій копірайт. Копірайт – це текстовий символ або зображення, що містить ім’я автора та посилання на його ресурс. Копірайт, що розміщений на зображенні засвідчує те, що дана робота належить йому.
У зв’язку з цим є дві категорії не чесних майстринь:




1.     «Це моя робота». Береться фото з копірайтом, за допомогою фотошопу він витирається (зазвичай залишаються розмиті сліди) і видається за свою роботу.



Оригінал з права








2.     «Це істинно моє творіння». Витираєм копірайт на оригіналі так щоб комар носа не підточив (дякуєм за це Фотошопу) і накладаєм зверху свій копірайт. Наречені будуть думати, що робота авторська.

Оригінал з ліва.










Оплата 100%!
Спосіб оплати обирає кожен такий, як йому зручно і вигідно. Не завжди, якщо у Вас простять 100% оплату на перед, це шахраї. Просто на жаль, ще є покупці які роблять замовлення, а потім кажуть що знайшли іншу майстриню, передумали, знайшли дешевше, вирішили робити самостійно і т.д. 100% оплата – це страховка майстра, від того, що Ви відмовитесь.  Тому не варто робити замовлення не обдумавши його. Не спішіть)

Також існують майстрині які беруть завдаток у розмірі 30% – 50% від суми. Це береться і для страховки, і для закупки необхідних матеріалів. При такій оплаті передумати можна, але це призводить до того, що завдаток не повертається і Ви ображаєте майстра, оскільки він потратив на Вас час і сили.

Гарантії!
Як через інтернет взяти гарнтію того, що Ви отримаєте те, що замовляли та у обумовлені строки. Ніяк. Договір через інтернет не підпишете, доведеться вірити репутації майстра, чесному слову та відгукам. Відгуки клієнтів говорять самі за себе, чим їх більше, тим краще.

Підсумуємо!
Що повинна зробити наречена замовляючи весільні запрошення в інтернеті:
1.     Уважно переглянути фото в альбомах.
2.     Попросити пробний зразок!
3.     Запитати за знижки =)
4.     Запитати строк виготовлення.
5.     Уточнити спосіб і розмір оплати.
6.     Дізнатись методи і ціну доставки.
7.     Запитати що входить в ціну (друк тексту, конверт, поіменний друк гостей).
8.     Зробити замовлення і очікувати свої красиві запрошення =)

Не розчаровуйтесь після прочитаного!) Запевняю Вас, є багато майстрів які прекрасно і чесно виконують свою роботу. Варто тільки трішки пошукати!


Бажаю Вам знайти саме того майстра, який втілить Ваші бажання на всі 100%!



Текст: майстер по весільним аксесуарам Наталія Кравчук http://vk.com/studija_ruchnoi_roboty .